Nærvær i AOK

  • Michael Damm

København har fået ny nærværende gourmetrestaurant i vandkanten

Restaurant Nærvær på Krøyers Plads er en kombineret vinbar og gourmetrestaurant med en placering ved vandet, der ville få enhver ejendomsmægler op i det røde felt.

Dansk-franske Yves Christian-François Le Lay er et kokkenavn, man skal lægge mærke til. Han har netop åbnet sin Restaurant Nærvær på Strandgade 87 C - også kendt som Krøyers Plads.

Læs også: Billedserie: Kom med indenfor hos gourmetrestauranten Nærvær

Han har før været chefkok på Nimb Terasse, efter i en årrække at have været chef for Estlands svar på Falsled Kro, gourmetdestinationen Pädaste Manor og har også været forbi Søllerød Kro, Falsled Kro og Restaurant Herman.

Køkkenchefen Yves Le Lay. Foto: PR

Nærvær er både en vinbar og gourmetrestaurant, som både dækker det afslappede, med udsigt til Nyhavn, vin i glasset og småretter, der flyder ind over bordet - og så det topambitiøse i restauranten, hvor der er plads til 12 gæster ad gangen.

Smukt placeret lige ud til vandet ligger Nærvær i det nye byggeri med umanerligt højt til loftet, men smagfuldt indrettet i moderne hygge-industriel-stil med masser af grønne planter, dybe velourstole og dæmpet belysning.

Vinbaren koncentrerer deres fokus på Spanien, Italien og Frankrig, men udvalget er bredt. Maden i vinbaren serveres som små retter - der er 6-8 forskellige retter hver dag, og de flyder i en lind strøm fra køkkenet. Desuden kan man få charcuterie og oste.

 

Foto: PR

 

Godt gemt af vejen midt i bygningen har Yves Le Lay så gemt en Batman-hemmelig-agtig gourmet-restaurant, hvor døren åbner sig og et eksklusivt rum folder sig ud med åben spisebar med omkring 14 pladser. Enormt komfortable høje stole danner rammen, et personligt menukort med navn og kokkens signatur på ligger klar, og så kan man ellers bare læne sig tilbage og nyde de to kokkes gastronomiske ballet i køkkenet, mens de snakker og hygger med gæsterne, svarer på spørgsmål og uddyber tankerne bag retterne.

Navnet Nærvær er godt valgt, for kokkene er virkelig til stede, og man har direkte udsyn til maskinrummet og kan se sin mad blive transformeret fra friske råvarer til kulinarisk kunst.

Herinde har Yves anlagt en personlig stil med stærke rødder i det klassiske franske køkken, men med simplicitet og friskhed fra det nordiske køkken. Altid med udgangspunkt i de absolut bedste råvarer, tilberedt og forædlet med høj teknisk præcision og legesyg nysgerrighed efter nye smage og teksturer. En aften herinde med det hele står i omrking 2.000 kr.